Wij branden onze vingers er wel aan!
 

Houtskool (soorten)

Onmisbaar voor een BBQ is zijn brandstof. In dit geval voor BBQ die verwarmt worden op houtskool. Je kent het wel, je loopt door de supermarkt, hebt al je inkopen gedaan voor de BBQ, maar je hebt niet gedacht aan de houtskool. Gelukkig heeft de supermarkt deze in de zomer ook op voorraad. 

Echter, daar zit een 'maar' aan. De houtskool die verkocht wordt in de supermarkt is niet per definitie goed of slecht. Het is echt prima om op een warme zomerse avond je BBQ ermee aan te steken. Maar wil je wat meer, bijvoorbeeld low & slow, dan kan je wel eens van een koude kermis thuis komen. Waarom zou je zeggen, nou dat komt door de hout soort die wordt gebruikt om houtskool te maken. De ene brand langer dan de andere, de ene hout soort wordt weer heter dan de ander. Er zit echt veel verschil in houtskool. Het ligt er dus helemaal aan wat je van plan bent met je BBQ. 

Uiteraard is de prijs ook best verschillend. Zo is het ene merk of soort duurder dan de ander, maar dat heeft wel een reden. Dit kan te maken hebben met de tijd dat de kolen blijven gloeien en je hierdoor dus niet tussentijds hoeft bij te vullen. Dit kan echt belangrijk zijn als er niet teveel schommeling mag zitten in de temperatuur van je BBQ. Dit kan namelijk nadelige effecten hebben op de bereiding van je gerecht. 


Houtskooltabel
Houtskool soort.xlsx (12.36KB)
Houtskooltabel
Houtskool soort.xlsx (12.36KB)