Wij branden onze vingers er wel aan!
 

Hele kip

Hele kip op de BBQ. Er zijn natuurlijke zoveel verschillende manieren om een hele kip op de BBQ klaar te maken. Maar deze is bijzonder omdat we hem grillen en even stoven. Hierdoor wordt de kip zo intens mals en sappig dat het vlees letterlijk van het bot valt.

Bereidingstijd: 50 min                                   Voorbereiding: 10 min

Ingrediënten:

1 hele kip

kip kruiden

Benodigdheden:

BBQ met deksel

Aluminiumfolie 

Kernthermometer

Bereiding:

- Als je de kip uit zijn verpakking hebt gehaald dan haal je eerst (als dat er omheen zit) het elastiek weg van de poten. Vervolgens leg je de kip op zijn rug en knipt of snij je met een zwaar scherp mes, de borst open. 

- Vervolgens pak je de kruiden erbij en bestrooi je de kip rijkelijk met de kruiden. Welke kruiden je gebruikt maakt niets uit. Je kiest welke jij het lekkerste vind. Probeer ook de kruiden onder de huid te wrijven. Dit doe je door de huid een beetje los te trekken.

- Vervolgens maak je de BBQ klaar om direct te grillen. Dus boven de hete kolen. 

- Leg de kip nu open geklapt op de BBQ, doe dit ongeveer 10 a 15 minuten per kant. Uiteraard naar gelang hoe heet je BBQ is.  

- Als de kip aan beide kanten een mooie bruine kleur heeft dan haal je de kip van de BBQ en pak je hem in zijn geheel in, in aluminiumfolie. 

- Bereid de BBQ nu voor op indirect grillen.

- Leg de ingepakte hele kip terug op de BBQ en laat hem hier ongeveer 30 a 40 minuten liggen. Controleer af en toe de kerntemperatuur.

- Als ie gaar is kan je hem nog even laten liggen zodat hij nog malser wordt. Hij droogt immers niet uit omdat hij ingepakt ligt. Vervolgens haal je hem van de BBQ en leg je hem in een schaal. Haal hem uit het alufolie en je vervolgens overheerlijke kip!


Eet smakelijk!