Wij branden onze vingers er wel aan!
 

Griekse kippendijen

Griekse kippendijen, dan bedoelen we natuurlijk gemarineerd met specerijen die in de Griekse keuken veelvuldig gebruikt worden. Deze kippendijen smaken zoals je je gegrilde vlees bij het Grieks restaurant krijgt. De Griekse keuken heeft een uitgesproken smaak en dat proef je ook terug in dit recept.


Voorbereiding: 15 min                                                                Bereiding: 20 min


Ingrediënten:

10 kippendijen

1 citroen

4 tenen knoflook

2 el gedroogde oregano

5 el olijfolie

2 el vers gehakte peterselie

vers gemalen peper en zout


Bereiding:

Neem een grote schaal om hier zometeen de kippendijen in te leggen. 

Rasp van de citroen de buitenste gele laag en leg dit in de grote schaal. Snij de citroen door midden en houd één helft apart.

Pel de knoflook en pers deze met een knoflookpers. Hak vervolgens de peterselie. Doe vervolgens peper en zout erbij. Als laatst doe je de olijfolie erbij. Meng alle kruiden door elkaar.

Pak de kippendijen en rol ze door de marinade. Laat ze vervolgens 3 a 4 uur liggen in de koelkast.

Steek de BBQ aan en bereid hem voor op direct en indirect grillen. Laat de ketel temperatuur oplopen tot 220 graden. 

Doe de kippendijen aan een spies. Je kan ze ook los laten maar dat is lastiger keren.

Leg de dijen vervolgens aan de indirecte kant. Laat de dijen hier liggen tot dat de kerntemperatuur van ongeveer 70 graden is bereikt.

Leg vervolgens de dijen aan de directe kant en gril ze lekker goud/bruin af, tot de temperatuur van 85 graden is gehaald.

Haal de dijen nu van de BBQ en leg ze op een schaalen knijp wat verse citroensap over de dijen heen.


Eet smakelijk!