Wij branden onze vingers er wel aan!
 

Pulled pork

Pulled pork is zo'n beetje de klassieker als het gaat om Low&Slow cooking. Het is zeer smaakvol en iemand met veel geduld vind het zeker geen straf om het te bereiden op de BBQ. Want de bereiding neemt zeker 8 tot 12 uur in gebruik, aanvankelijk welk stuk vlees en methode je hanteert. Wij van BBQINFO hebben de methode van Jord Althuizen geprobeerd en met succes. Want de bereiding nam 11 uur in beslag, het consumeren was binnen 30 minuten geregeld. Het was dan wel met 12 personen die het voor de lunch aten. Maar toch. Het recept komt uit het eerste boek van Althuizen en is dus niet door ons zelf verzonnen. Maar een recept maken vanuit een boek is ook een kunst want het ziet er altijd leuk uit maar het moet nog maar lukken. 

Voorbereiding: 15 min                                                                                         Bereiding: 10 tot 12 uur

Ingredienten:

2,5kg varkensnek(procereur)

Piggymix kruiden

Piggyspray

Amerikaanse mosterd


Benodigdheden:

BBQ met deksel en indirect grillen

kernthermometer

Aluminiumfolie


Om te beginnen haal je van de procereur de overtollige vetranden weg. Vervolgens smeer je de gehele procereur in met de Amerikaanse mosterd, bestrooi met de piggymix kruiden. Zorg ervoor dat overal de kruiden zitten. Maak de BBQ gereed op indirect grillen en op een temp. tussen de 110 a 115 graden. Leg vervolgens de procereur in het midden van de BBQ (niet direct boven de hete kolen). Sluit de deksel. En nu komt het... Wachten, wachten, wachten. Maar na een uur spray je de procereur in met piggyspray. En dit doe je elk uur weer. Na 6 uur haal je de procereur van de BBQ en pak je hem in, in aluminiumfolie. Wat wij hebben gedaan is hem nog eens lekker in sprayen met piggyspray. Vervolgens leg je de procereur ingepakt terug op het indirect grillen gedeelte van de BBQ. Nu is het wachten tot dat de procereur een kerntemperatuur van 88 graden heeft bereikt. Dit is belangrijk. En wel om twee redenen. Het vlees moet goed gaar zijn en deze temp is nodig om de procereur te kunnen pullen. Als hij de temperatuur heeft bereikt van 88 graden, haal je hem van de BBQ en laat hem een kwatiertje rusten op een warme plaats. Vervolgens doe je de procereur in een grote ovenschaal en trekt hem met twee vorken of met twee vleesklaauwen uit elkaar. Deze klauwen kan je bij elke BBQ winkel kopen. Als je klaar ben bestrooi je de Pulled Pork nogmaals met 3 eetlepels piggymix kruiden. Mengt de kruiden goed door de Pulled Pork en je hebt een geweldige maaltijd. Op onze Instagram pagina kan je het eind resultaat zien.

 

Procereur ingesmeerd met mosterd en Piggymix kruiden Procereur ingesmeerd met mosterd en Piggymix kruiden