Wij branden onze vingers er wel aan!
 

Wild

Wij zullen niet ontkennen dat we er toch wel erg fan van zijn. We zullen op onze site nog meer ingaan op het wild en waar het vandaan komt, namelijk uit de natuur. En hoe het wild dan bij ons komt, via de jager.

Maar nu gaan we het even hebben over wild. Het zegt het eigenlijk al. Wild leeft ook in het wild en komt direct uit de natuur. En van wild kan je op de BBQ de meest uiteenlopende recepten maken. Wild heeft een karakteristieke smaak. Sommige noemen het sterk, andere zeggen dat het kruidig of zwaar smaakt. Feit wil iedereen zal het anders ervaren, maar wat wild verbind is de duurzaamheid van het product. Het wild heeft altijd een vrij leven gehad en dat proef je oprecht ook aan de smaak van het vlees. Niet iedereen zal er 'wild' zijn maar misschien moet je het ook een beetje leren eten.

Wat voor soorten wild bestaan er, dat is vaak de vraag die je hoort. Je hebt klein wild en groot wild. Klein wild vallen de ganzen, hazen, eenden, houtduif en fazanten bijvoorbeeld onder. Groot wild is bijvoorbeeld, zwijn, hert en ree. 

Wat belangrijk is om te weten dat wild niet het hele jaar door wordt bejaagd. Er is namelijk een periode in het jaar wanneer er op wild gejaagd mag worden. De rest van het jaar wordt het wild met rust gelaten. Het geldt niet voor al het wild. Dit zorgt er dus indirect ook weer voor dat je voor een beetje wild vlees iets meer betaald dan voor ander vlees. 

Misschien heb je niet gelijk een idee welk stukje vlees en met welke recept en hoe je het nu klaar moet maken. Uiteraard proberen wij je hier op BBQinfo te BBQ, dat geldt dus ook voor wild. Maar misschien ben je echt nog onwennig met dit stukje prachtige vlees. Daarom hebben wij de wildbijbel gelezen en verschillende recepten hiervan gemaakt. Eerlijk is eerlijk. Niet allemaal gelijk op de BBQ omdat je toch wat voorzichtig bent en het niet wil verpesten.  De wildbijbel, een onwijs leuk en mooi boek laat je ervaren hoe je het beste wild kan bereiden. Buiten de leuke ideeen in hert boek staan er ook zeer handige tips in.

Nou welke soorten wild hebben we dan, we hadden net al verteld het verschil tussen groot wild en klein wild.

Everzwijn -zwijn-

Niet te vergelijken met varkensvlees wat je in de supermarkt koopt. Het vlees is bijvoorbeeld veel smaakvoller. Dit komt door het feit dat de wilde varkens diverse eten. Je moet denken aan alles wat in de natuur voorkomt. Noten, insecten en andere zaken die de dieren vinden in een bos. Van zwijn kun je heerlijke stoofpoten maken, maar er zijn ook heerlijke stukjes mals vlees van het zwijn wat je enorm goed kan grillen. Kortom een echt veelzijdig stukje vlees. Wij willen eigenlijk zeggen, probeer het gewoon eens. Neem niet gelijk een groot stuk, maar laat je verrassen. Het smaakt echt lekker.