Wij branden onze vingers er wel aan!
 

Bavette rollade

Bavette rollade is er echt eentje waarvan je gaat watertanden als je het eind resultaat ziet. Dit recept is bedacht door Ralph de Kok. Het is ook voor de niet doorgewinterde BBQ, een prima gerecht om te maken.  Een fenomenaal recept voor op de BBQ en je kan er goed mee voor de dag komen als je eters hebt. Waarom? Omdat je eigenlijk een complete beleving op tafel zet. Het is een complete maaltijd in één gerecht. Tuurlijk is het altijd leuk om wat bij gerechten op tafel te serveren, denk aan gebakken aardappeltjes of patatjes. Maar wat betreft groeten heb je al meer dan genoeg. Maar dat zie hieronder hoe dat zit. 

Bereiding: 45 min max                                                        Voorbereiding: 60 min

Ingrediënten:

1 bavette van 2kg

2 wortels

4 groene asperges

1 rode paperika

2 handen vol verse spinazie

2 el. mosterd naar smaak

eieren

geraspte kaas

olijfolie

peper

zout

klontje boter

Benodigdheden:

Aluminiumfolie

rookhout (Hickory)


Begin met de groenten te snijden. De wortels in de lengte richting en de paprika door de helt en open vouwen. Als je dat gedaan hebt ga je de paprika, wortels en asperges grillen op de BBQ. Daarna snij je de paprika in kleinere repen. Vouw vervolgens de Bavette helemaal open en besmeer de binnenzijde met mosterd. Vervolgens leg je daar weer de spinazie dik boven op, vervolgens verdeel je de wortels, asperges en paprika over de gehele lengte van de Bavette. 

Nu ga je de bavette oprollen om er vervolgens een rollade van te maken. Vervolgens maak je hem vast met slagerstouw. Als je de rollade helemaal klaar hebt dan ga je BBQ verwarmen op 180 graden indirect. Zorg ervoor dat je voor minimaal 15 minuten rook hebt dus vul je rookboks met je rookhout.

Als de BBQ op tempratuur is dan leg je de rookboks op de gloeiende kolen en zorg je dat je reflectorstone  boven de hete kolen liggen om je bereiding indirect te maken. 

Nu houd je de tempratuur van de BBQ goed in de gaten maar ook die van je vlees. Dit kan dus heel goed met een kernthermometer. Laat de bereiding lopen tot een kerntempratuur van 52 graden. Haal hierna de rollade van de BBQ en laat hem nog minimaal over een stuk aluminiumfolie een kwartier rusten.

Als je vervolgens het aluminiumfolie verwijderd kan je de rollade in plakken snijden en je hebt vervolgens een overheerlijke maaltijd.

Eet smakelijk!!