Wij branden onze vingers er wel aan!
 

Mopsaus

Wat is een mopsaus?

Een mopsaus is een saus dat je gebruikt om vlees mee te lakken voordat je het afgrillt of tijdens het bereiden van het vlees. Vaak wordt het gebruikt bij varkensvlees en dan met name spareribs of procureur. Er zijn mega veel recepten voor mopsauzen. Het is maar net wat jij lekker vind. Pittig, zoet, zuur, zout, echt alles is te vinden en te maken. Het ligt ook wel aan wat voor vlees je gebruikt en welke marinade of dry-rub je hebt gebruikt. Vind de juiste combinatie. Meestal krijg je de mopsaus er bij als je een recept hebt uitgezocht en hoef je er niet zelf een te verzinnen. Maar je kan natuurlijk wel een beetje afwijken, zo creeer je je eigen recept en misschien is die veel lekkerder. 

Naast het doel om je vlees meer smaak te geven heeft de mopsaus nog een ander doel. Door de saus aan te brengen tijdens het grillen, is de kans minder groot dat het uitdroogd. Je maakt eigenlijk een extra laagje om je vlees heen. Tijdens het grillen worden er vaak hogere temperaturen bereikt dan met indirecte bereiding. En wat je vooral ziet is dat bij spareribs in de laatste minuten voor het opdienen de mopsaus erop gesmeerd wordt.

Hoe breng je de mopsaus nou op je spareribs?

Daar heb je speciale kwasten voor die er ook voor bedoelt zijn. Deze kan je altijd kopen bij de BBQ speciaal zaak, maar ook online zijn ze te krijgen. Als je de kwast hebt gebruikt zorg dan wel dat je hem direct goed schoonmaakt in heet water. Anders blijven er saus resten in de kwast zitten. Zelf gebruiken wij de silicone variant. Die is erg makkelijk schoon te maken, is van silicone, waardoor het dus al hygienischer is en je kan hem in de vaatwasser plaatsen.

De silicone mopkwast is eigenlijk een kwast die je ook in de keuken kan gebruiken tijdens het koken. Je hebt ze in allerlei vormen en maten. Kijk gewoon welke jij handig vind