Wij branden onze vingers er wel aan!
 

Vilt

Dit is eigenlijk alleen bedoelt voor Kamado eigenaren. Vilt wordt gebruikt om te plakken tussen de deksel en het onderstel van de ketel. Het zorgt ervoor dat de ketel luchtdicht is en er dus geen ongewenst zuurstof in je ketel komt. Alle merken kamado's maken gebruik van vilt of een andere materiaal. Na een aantal jaar zal je het vilt van je Kamado moeten vervangen. Door gebruik van je BBQ en de weersomstandigheden slijt het vilt en wordt het te dun om je ketel goed te kunnen sluiten zoals de bedoeling is.

Het vilt wat je koopt heeft een plakrand en is dus vrij eenvoudig te bevestigen op je Kamado. Voordat je het vervangt moet het oude vilt verwijderd worden en zorg je er echt voor dat de rand schoon is van oude resten van het vilt. Dit voorkomt dat het nieuwe vilt dat je gaat plaatsen snel los laat. Ook het ontvetten, zorgd ervoor dat het vilt beter blijft zitten. 

Elk merk heeft ook vaak zijn eigen vilt te koop. Maar je hebt ook universeel vilt wat je kan gebruiken. Is vaak net wat goedkoper en werkt net zo goed. Het enige waar je wel naar moet kijken is dat breedte van de rand van je kamado goed is. Dus houd dat in de gaten.