Wij branden onze vingers er wel aan!
 

Tang (BBQ)

Een goeie BBQ tang is echt goud waard. Je kent het wel je wilt je hamburgers draaien of je sateetje draaien maar de tang is gammel en klapt dubbel, je eten valt in de brandende kolen en weg vlees. Of je hebt hem eindelijk te pakken en als je hem op het bord wilt leggen glijd hij uit je tang. Voor een beetje BBQ'er is een stevige robuuste tang echt een noodzaak. Je hebt ze in verschillende maten en vormen. Dat is het probleem allemaal niet. Je zal echt moeten kijken naar de degelijkheid ervan. Wat vooral belangrijk is aan de tang is dat de bek (de klemmen) goed op elkaar aansluiten. Dat als je in de tang knijpt dat je ook echt je vlees vast hebt. 


Verder zijn de meeste stevige tangen uitgerust met een sluit systeem. Dit zorgt ervoor dat als je de tang even niet nodig hebt dat je hem gesloten kan wegleggen. Het voordeel is dat hij minder ruimte in neemt. Daarbij geeft het al zelf aan dat de tang automatisch open staat. Als je er in knijpt heb je een beetje tegendruk. En dat is natuurlijk enorm handig als je je stukje vlees van de BBQ pakt dat je alleen maar minder hard hoeft te knijpen en je tang ontspant waardoor je je stukje vlees, vis of groenten netjes op je bord kan neer leggen. Kortom je kan preciezer werken en het voorkomt minder kapotte gerechten door bijvoorbeeld te hard knijpen. 

Op de foto zie welke tang wij bedoelen. Hij is best aan de maat maar het is echt een top stukje gereedschap waar je zeker geen spijt van krijgt. Je hebt ze van allerlei merken. Dit exemplaar op de foto is van Weber.