Wij branden onze vingers er wel aan!
 

Pulled Chicken



Voorbereiding: ongeveer 10-15 minuten.
Op de BBQ: ongeveer 15-20 minuten.
Bereiding na BBQ: ongeveer 10 minuten.


Ingrediënten voor 2 personen:

300-350 gr kipfilet
2 pakjes lange plakken katenspek
4-6 broodjes naar keuze
2 baby romaine sla
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
½ theelepel cayennepeperpoeder
½ theelepel zout
2 theelepels paprikapoeder
2 tomaten
BBQ saus

Doe alle de knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, zout en paprikapoeder in een bakje en mix goed. Dit is je rub.

Neem de 2 grote/3 kleinere kipfilets: 










Rub deze goed in:











                                                    Vlecht met de lange plakken katenspek matjes (maak even veel matjes als dat je                                                            kipfilets hebt): 










Leg de gerubde kipfilet in het gevlochten matje van katenspek: 










Rol het gevlochten matje dicht, zodat de kipfilet ingepakt zit: 










Verwarm de BBQ indirect naar 200 graden. 










BBQ de in katenspek ingepakte kipfilets totdat de kerntemperatuur minimaal de 70 graden Celsius bereikt?

Haal de kipfilets uit de katenspek en grill de katenspek eventueel nog even door totdat deze lekker krokant is.

Trek de kip met berenklauwen (of 2 vorken) uit elkaar: 










Hak de krokante katenspek fijn met een goed mes: 










Mix de katenspek door de kip.

Meng een lekkere hoeveelheid BBQ saus door het kip/katenspek mengsel zodat lekker sappig wordt: 






Snijd de tomaat in plakjes. Was de sla doe dit op een broodje en doe daar vervolgens de Pulled Chicken op. Tot slot een tomaat erop en eventueel nog een extra beetje BBQ saus toevoegen voor sier/smaak. 









Eet Smakelijk!!