Wij branden onze vingers er wel aan!
 

Varkensvlees

 Van varkensvlees worden vele gerecht soorten gemaakt. Niet iedereen vind varkensvlees even lekker. Dit komt veelal omdat het best vet is. Maar daarin tegen zit er wel veel smaak aan. Bedenk alleen al dat pulled pork en spareribs van varkensvlees worden gemaakt. Vaak ligt het aan de bereiding of het smaakvol is. Maar dat geldt voor vele vleessoorten. Hieronder laten we jullie zien waar welk stuk van de varken vandaan komt. Zo kom je ook meer te weten over het vlees van het varken.


                                                         (bron: bonneviande.nl)

Afhankelijk van de vorm en van de plaats waar het afkomstig is, heeft varkensvlees verschillende namen:

1.  Varkenskop voor hoofdkaas (zult) en worst

2.  Wangvlees voor worst

3.  Rugspek

4.  Spiering (Vlaams), halskarbonade (Nederlands) voor braad- en grillvlees

5.  Borstvlees

6.  Ribkarbonade

7.  Lende- of haaskarbonade

8.  Varkenshaas, varkensmedaillons

9.  Varkensbuik voor speklappen, buikribben (spareribs) en katenspek

10. Buikvlees voor speklappen

11. Varkensschouder (voor schouderham)

12. Ham voor hamlappen en schnitzel

13. Hiel, voor maaltijdsoepen

14. Onderpoot (snert)

15. Staart

3, 4, 6 en 7 vormen samen bacon

(bron:wikipedia)