Wij branden onze vingers er wel aan!
 

Dutch oven

De Dutch oven is een heel mooi instrument om geweldige recepten in klaar te maken. Dutch ovens zijn veelal gemaakt van gietijzer. Het idee is al honderden jaren oud. En werd veelal gebruikt om gerechten langeretijd in klaar te maken. Dit komt omdat er lang vuur onder of omheen staat waardoor bacteriën geen vrij spel kregen. Door een gerecht lang van te voren te maken kon je er meerdere dagen van eten en was het dus ook veilig om te eten. Tegenwoordig hebben we koelkasten waar we langere tijd eten in kunnen opslaan. Weliswaar had je vroeger ook al een vorm van een koelkast echter was deze niet zo goed om bacteriën tegen te houden dan vuur.


Dutch Oven

Tegenwoordig gebruiken we een Dutch oven om hele mooie gerechten in te maken. We zullen op deze pagina een aantal links zetten die je verwijzen naar mooie gerechten voor de Dutch oven.

De Dutch oven is in vele maten verkrijgbaar. Ook verschillende merken zijn er te verkrijgen. Zo heeft zo’n beetje elk merk BBQ wel zijn eigen Dutch oven. 


In de Dutch Oven kan je natuurlijk hele mooie stoofgerechten maken. Echt winters. Maar je kan er ook gewoon een appeltaart in bakken of lasagne in maken. Kortom de Dutch Oven is ideaal om te gebruiken om verschillende gerechten te bereiden. Het voordeel van de Dutch Oven is dat je hem ook in open vuur kan gebruiken. Dus ga je kamperen of heb je een gezellige avond met vrienden bij een kampvuur dan kan je in de Dutch Oven je eten klaar maken, alsof je je in de Middeleeuwen waant. Er zijn vele verschillende BBQ merken die hun eigen Dutch Oven hebben. Echter hebben ze allemaal één ding gemeen en dat is dat ze zijn gemaakt van gietijzer en meestal zwart zijn. Waar ze echter wel in verschillen is dat je ze in allerlei maten hebt en met verschillende attributen om bijvoorbeeld je Dutch Oven van het vuur te halen. Daarnaast zijn er exemplaren die pootjes hebben. 

Het mooie aan een Dutch Oven is dat hij de warmte mooi verdeeld en ook nog eens lang vasthoud. Je moet je voorstellen dat bij een stoofgerecht alles heel langzaam en geleidelijk gaar moet worden. Dit zorgt dan weer voor dat het vlees dat je gebruikt weer heerlijk mals wordt.