Wij branden onze vingers er wel aan!
 

BBQ Quickstarter of BBQ starter


De quickstarter of BBQ starter genoemd is er in vele soorten, maten, materiaal en merken. Bijna elk BBQ merk heeft zijn eigen quickstarter, BBQ starter, briketten starter of fire up starter. Ze hebben allemaal een verschillende naam maar kennen allemaal het zelfde precipe. Ze gebruiken als het waren de natuurkundige krachten om snel en veilig je BBQ aan te kunnen maken. Wij noemen het gemakshalve even de quickstarter maar het is dus allemaal het één en het zelfde.

Hoe werkt ie?

Bij de quickstarter, leg je de kolen aan de bovenkant erin en onder de kolen leg je aanmaakblokjes. De aanmaakblokjes kan je bijvoorbeeld gewoon op een stenenondergrond leggen of op je rooster van de BBQ. Deze steek je aan en je zet de quickstarter erover heen. Dit laat je zo ongeveer 10 minuten staan, vervolgens heb je gloeiend hete kolen die je lekker kan uitstrooien in je BBQ. Je zou er vervolgens voor kunnen kiezen om direct nieuwe kolen over de gloeiende kolen heen te strooien. Of je vult je starter weer en doet precies het zelfde. Dit ligt natuurlijk een beetje hoeveel haast je hebt met het aansteken van je BBQ. 

Welk exemplaar?

Zoals gezegd zijn de quickstarters van verschillende merken te krijgen. Daar zit uiteraard veel prijs verschil in maar toch ook wel kwaliteitsverschil. Er zijn exemplaren die hebben een hendel extra om hem makkelijker te kunnen omdraaien als er hete kolen in zitten. Sommige zijn van wat dunner materiaal gemaakt waardoor als hij erg heet wordt kan gaan zwalken. Dan wordt ie iets instabieler en dat is natuurlijk gevaarlijk met hete kolen erin. Het exemplaar wat hier op de foto is afgebeeld is een stevige en kan je vinden via de volgende link.